V NŠ Mura in ŽNK Nona Pomurje Beltinci so podpisali pismo o nameri o sodelovanju

Namen sklenitve pisma o nameri je uresničevanje ideje o skupnem sodelovanju in napredku nogometa v pokrajini ob Muri. Če se kluba tudi formalno povežeta, lahko pričakujemo sinergije učinkov in veliko korist za razvoj “najpomembnejše postranske stvari.”

Pismo sta podpisala predsednika obeh klubov Robert Kuzmič in Simon Jakšič (foto: FB)

Trend povezovanja moških in ženskih nogometnih ekip pod eno streho je vse bolj opazen, pri čemer je želja okrepiti delovanje tako moške kot ženske ekipe in vseh mlajših selekcij. Namen skupnega sodelovanja je tudi krepitev Murske Sobote kot regijskega nogometnega središča, ki je tudi nacionalnega pomena v smislu pridobitve statusa nacionalnega centra za ženski nogomet.

Namen obeh partnerjev je tudi enoten nastop in podpora projektu prenove športnega parka Fazanerija in posodobitve infrastrukture v Murski Soboti, v Beltincih in Bratoncih, ki jo uporabljata NŠ Mura in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Združitev se bo izvedla s pripojitvijo ŽNK Pomurje k DNŠ Mura, pri čemer se ohranijo vsi do sedaj pridobljeni statusi in pravice (UEFA koeficient in ostalo), ki jih ima ŽNK Pomurje. Glede formalnih postopkov pripojitve bodo v prihodnje v obeh klubih odločali najvišji organi društev, v primeru potrditve namere pa bi pripojitev začela veljati s 1.1.2023. “V polnem obsegu bi se začela uporabljati s tekmovalno sezono 2023/24,” so že zapisali v ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

M.Z.