Zeleni zid v Afriki kot prehranska varnost za milijone ljudi

Vir:powerofpositivity.com

Pobuda za izgradnjo t.i. Zelenega zidu je nastala že v letu 2007, do danes pa ga je izgrajenega približno 15%. Naravni čudež obnavlja hitro propadajoče pokrajine v Afriki in ustvarja boljše okolje za vse na svoji poti.

Zid ponuja rešitev za številne nujne probleme, s katerimi se sooča svet, in sicer podnebne spremembe, suša, lakota in migracije. Po zaključku zidu bo trikrat večji od Velikega koralnega grebena in bo največja življenjska zgradba na svetu, ki se začne v afriški regiji Sahel, na južnem robu puščave Sahara. 

Milijoni ljudi, ki tam živijo v revščini in se soočajo z uničujočimi vplivi podnebnih sprememb imajo sedaj upanje in razlog, da ostanejo doma. Zid bo prinesel mnoga delovna mesta, vse s ciljem, da bo tudi ta skupnost zaživela brez lakote, revščine, dobrega zdravja, počutja, kakovostnega izobraževanja…

Stena je svetilnik upanja za človeštvo, opomnik, kako moramo naravo preživeti

Zid bo podpiral življenje prihodnjih generacij in pomagal skupnostim ne le preživeti, ampak tudi uspevati. Prejšnji mesec je pobuda za zid prejela milijone dolarjev za pomoč pri njenem zaključku (14,326 milijarde ameriških dolarjev dodatnih sredstev), financerji pa so francoska vlada , Svetovna banka in Afriška razvojna banka.