Župan Jevšek z “novo mrežo” lekarniških enot spet nad Ivana Zajca, v.d. direktorja Pomurskih lekarn!

Aleksander Jevšek (foto

Murskosoboški župan Jevšek začne z uresničevanjem napovedi rušenja Ivana Zajca po “levi”, tokrat s predlogom o ustanovitvi lastnega murskosoboškega zavoda. Na točki dnevnega reda za četrtkovo sejo Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota se je namreč znašla točka za določitev nove mreže lekarniške dejavnosti.

Kljub drugačnemu mnenju vseh ostalih pomurskih občin, Jevškovi napori nadalje usmerjeni v rušenje Zajca, sedaj preko lastnega zavoda!

Župan Aleksander Jevšek je kot vemo z vsemi topovi streljal proti Ivanu Zajcu, v ponovnem krogu pridobivanja soglasja s strani občine (v imenu vseh ostalih občin pogodbenih partneric) za imenovanje direktorja Pomurskih lekarn pa celo dosegel, da je vse skupaj obtičalo že pri KMVI (Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja s predsedujočim Mitjem Slavincom). Seveda je šlo za zlorabo tega “inštituta”, saj bi o Zajcu moral odločiti Mestni svet MOMS. Svetu zavoda Pomurskih lekarn takrat ni ostalo drugega, kot, da zakonito stanje vzpostavi z imenovanjem v.d. direktorja. Ponovno se je odločil za Ivana Zajca.

Jevšek je na odločitev glede Sveta zavoda Pomurskih lekarn takrat podal izjavo: “Pričakovano” in tudi zatrdil, da se bo skušal čim prej sestati z župani ostalih občin ustanoviteljic. Vse z namenom, da jim predstavit novi odlok o ustanovitvi zavoda. Po preverjenih informacijah pa je tudi ta bil pripravljen s figo v žepu, saj si je MOMS želela kar 85% ustanoviteljskih pravic.

Ker se na ta način občine ustanoviteljice niso želele pogovarjati, je Jevšek začel s pobudo organiziranja nove lekarniške mreže na območju mestne občine, kjer pa glede podpore s strani poslušnih pozicijskih svetnikov (večina pridobiva stredstva neposredno ali posredno iiz prorakčuna MOMS) Jevšek ne bo imel težav.

Tako na četrtkovi seji sploh ni pričakovati presernečenj, dokumentacija, ki jo še kar naprej pripravljajo “kolegi” blizu direktorja občinske uprave SrečkaÐurova, je že pripravljena tako, kot mora biti. Z zaključki v Odloku glede mreže lekarniške dejavnosti po navodilih seveda:

  • Scenarij A) V prid Pomurcem
  • Scenarij B) V prid Sobočancem in ostalim krajanom MOMS

Da je Ivan Zajc prejemnik prestižne nagrade Slovenskega farmacevtskega društva Minařikovega odličja iz dne 10.5.2018, ki je najvišje društveno priznanje za izjemne zasluge pri razvoju farmacevtske stroke v slovenskem prostoru in za pomemben prispevek h gospodarskemu ter družbenemu razvoju, se seveda na četrtkovi seji ne bo govorilo.

Uredništvo