Komu koristi napenjanje mišic v javnosti?

Sedanji župan Občine Lendava in nekdanji poslanec Slovenske demokratske stranke Janez Magyar je v drugi polovici januarja tega leta vložil tožbo zoper nekdanjo poslansko kolegico iz Gibanja Svoboda Mojco Šetinc Pašek.

Šetinc Paškova je s sprehodom iz svoje poslanske klopi do klopi Magyarja na redni seji Državnega zbora RS, med prisotnostjo predsednika vlade, ministrskega zbora in medijev prinesla belo kuverto, za kar si je prislužila Javni opomin predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič.

Kuverta ni bila opremljena z elementi, potrebnimi za uradno vročitev pošte, saj na njej nista bila navedena naslovnik pošiljatelja in prejemnik pošte točnim naslovom prejemnika. Prejemnik uradnega dopisa ob prejemu vedno podpiše prejem poštne pošiljke, česar v primeru osebne vročitve Paškove med sejo DZ ni bilo. Dejstvo je, da v tem primeru ni šlo za uradno vročitev, ampak za namerno diskreditacijo

Mojca Šetinc Pašek za napad na Janeza Magyara prejela opomin, a se kljub temu ne namerava opravičiti

Magyar je takoj za tem iz vozila, ki ga je imel v garažni hiši, prinesel uradni dopis, ki ga je istega dne pred odhodom na sejo prevzel na pošti v Lendavi. Vabilo na zaslišanje bi sicer lahko dvignil v predpisanem roku 15 dni.

Ker je šlo za namerni napad in blatenje vpričo poslancev, vlade in medijev, je Magyar od Mojce  Šetinc Pašek zahteval opravičilo, ki ga je Paškova zavrnila. Ker se Mojca  Šetinc Pašek ni opravičila in s tem kljub opominu predsednice DZ ni priznala napake, je Magjar napovedal uporabo vseh pravnih sredstev za zaščito dobrega imena. “Kar komu koli obljubim, to tudi izpolnim,” je za naš portal zapisal Janez Magyar.

Da bi se neprijetni situaciji v DZ izognila, bi poslanka Mojca Šetinc Pašek  lahko Janeza Magyara obiskala v poslanski pisarni, morda tudi klubski sobi, ne pa v veliki dvorani DZ vpričo vseh prisotnih. “V kolikor bi me poklicala po telefonu, bi se z veseljem oglasil pri njej in ji povedal, da sem že pošto z vabilom prejel,” je zapisal Magyar.

“Ta vloženo tožbo si je Mojca Šetinc Pašek sama kriva, sedaj pa želi preko medijev vplivati na sodišče. Več kot očitno je, da se zelo zaveda storjene napake,” je še zapisal Magyar.

Glede na to, da je Janez Magyar tožbo vložil že januarja in je o tem bila Šetinc Paškova že takrat obveščena, gre po vsej verjetnosti za ustaljeno prakso zamegljevanja okoliščin in igro žrtve. Gre za očitno obračanje pozornosti od aktualne problematike, ki ji vladna koalicija ni kos. Magyar meni, da želi Mojca Šetinc Pašek s tem potenciranjem in javnimi nastopi predvsem vplivati na sodišče, saj v njej naklonjenih medijih podaja izjave, da želi Magyar s tožbo vplivati na delo njene komisije, ki preiskuje financiranje njej nenaklonjenih medijev.

Janaz Magyar je za naš portal pred dnevi izjavil da bo prisojen znesek velikim veseljem RAZDELIL v dobrodelne namene.

M. Z.