Število podpisov priča o velikem nezadovoljstvu z delom vlade Roberta Goloba

Slovenska demokratska stranka je bila pobudnica zbiranja podpisov za razpis kar treh referendumov. Z overjenimi podpisi je tako kar 157.138 državljank in državljanov želelo vladi sporočiti, da se ne strinjajo s politizacijo RTV Slovenija, da so proti širitvi števila ministrstev in da najranljivejšim v naši družbi želijo dostojno življenje.

Proti ukinjanju dolgotrajne oskrbe je bilo zbranih 52.182 podpisov, proti bohotenju birokracije 52.280, proti politizaciji RTV pa 52.669 podpisov. Za razpis referenduma je bilo potrebno do včeraj zbrati 40 tisoč podpisov za vsak razpis posebej.

Na kateri datum bodo potekali referendumi, v tem trenutku še ni znano. Najbolj racionalno bi bilo referendume izvesti na dan predsedniških ali lokalnih volitev. Tako bi se referenduma udeležilo dovolj veliko število ljudi, kar bi rezultatu dalo močnejšo legitimnost. A vladajoči koaliciji po mnenju večine analitikov nikakor ni po godu, ker gre pričakovati masovno zavrnitev škodljivih zakonov.

Na informacijo o številu zbranih podpisov se je odzval tudi predsednik SDS Janez Janša in preko twitterja objavil naslednje:

Na podlagi izjav prostovoljcev, ki so v imenu SDS na stojnicah zbirali podpise, je večina podpisnikov izražala veliko nezadovoljstvo z delom vlade. V glavnem ocenjujejo, da aktualna vlada Roberta Goloba nikakor ni kos situaciji, ko gredo cene življenjskih stroškov v nebo, prihodki od dela in pokojnine pa ostajajo enaki, realno gledano vedno nižji.

Tudi nekateri pomurski poslanci so glasovali za posvojitve otrok v istospolne skupnosti

Zaradi sprememb družinske zakonodaje, ki jih je v torek izglasovala koalicija Gibanje Svoboda, SD in Levica. je steklo zbiranje podpisov proti možnosti posvojitve otrok v istospolne skupnosti in redefiniciji pojma družina.

M.Z.