So pomurski poslanci pozabili, za kaj so bili izvoljeni?

Vse kaže, da je prišlo do zlorabe državnozborske preiskovalne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank in da so do tajnih zaupnih podatkov, ki jih je Finančna uprava RS (FURS) pošiljala komisiji, dostopale nepooblaščene osebe.

V več medijih je prejšnji teden bilo objavljeno, da naj bi FURS komisiji, ki je preiskovala Golobovi vladi nenaklonjene medije, pošiljal celo bolj obsežne informacije in dokumente, kot jih je komisija zahtevala. Pojavlja se vprašanje, kdo vse je dostopal do zaupnih podatkov in jih morebiti celo zlorabil. Vse skupaj naj bi se dogajalo v času, ko je bila predsednica komisije nekdanja poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek, ki so jo iz Gibanja Svoboda izključili in je sedaj samostojna poslanka.

Gre za poskus vpliva Paškove na sodišče?

Med obravnavanimi s strani komisije, še posebej se je “nanj spravila” Pašek Šetinčeva, je bivši poslanec in sedanji župan Občine Lendava Janez Magyar, ki se je na zadnji prispevek v 24ur konkretno odzval.

“Kar sem že takrat trdil, se je sedaj z izjavo bivše predsednice preiskovalne komisije Mojce Šetinc Pašek dokazalo. Šlo je za politično preiskavo proti meni in bivšemu mojemu podjetju in Občini Lendava s konkretnim namenom blatenja mojega dela in moje osebnosti,” je dejal Magyar in dodal, da je v zvezi s tem vložil prijavo ter da se bo v toku pravnih postopkov proti Mojci Pašek Šetinc vse skupaj tudi dokazalo.

Mojca Šetinc Pašek za napad na Janeza Magyara prejela opomin, a se kljub temu ne namerava opravičiti

“Predstavniki Svobode, SD in Levice razen napadov na uspešne ljudi ne počnejo drugega, kakor da generirajo afere za afero, razpisujejo državna sredstva za njim naklonjene  nevladnike, ki ne prinašajo nobene dodane vrednosti naši družbi,” je bil kritičen Magyar.

“Pričakujem, da se bodo “trezni poslanci” zganili in zahtevali razpustitev te preiskovalne komisije. Najmanj, kar bi v normalni družbi storila Pašek Šetinčeva in njeni pomagači, je opravičilo tistim, ki so jih z zaslišanji “maltretirali” in nad njimi izvajali lov na čarovnice,” je za naš portal zapisal Janez Magyar.

Ob vsem tem pa je razočaran nad pomurskimi poslanci Gibanja Svoboda, še posebej nad Dejanom Süčem, Darkom Kranjcem in poslancem madžarske narodnostne skupnosti Ferencom Horvathom. “Sprašujem se tudi, kakšno dodano vrednost predstavljajo ti poslanci za Lendavsko Občino, za Pomurje, za tu živeče ljudi,” je kritičen Magyar. “Pozabljajo, da niso bili izbrani za preiskovanje drugače mislečih, temveč za prispevanje k splošni blaginji tistih, ki so jih izvolili,” zaključuje Magyar in se s pogledom ozira na bližnje evropske volitve, ko bodo volivke in volivci po njegovem prepričanju svoje nezadovoljstvo z delom aktualne vlade tudi jasno izrazili in Gibanje Svoboda poslali na smetišče zgovine.

M.Z.