Nov zastopnik je že vpisan v portalu AJPES-a

Podjetje Moda Mi&Lan je dobilo novega direktorja. Milana Möreca je po tem, ko je Joc Pečečnik maja odplačal 600.000 evrov dolga, zamenjal Marko Hozjan. Hozjana je v podjetje pripeljal Pečečnik, podjetje pa bo vodil skupaj z dosedanjim direktorjem in lastnikom Milanom Mörecem.

Bo moral vplivni podjetnik pred sodišče?

Vodenje naj bi nov direktor po informacijah N1 prevzel šele v septembru, a je uradna sprememba zastopnika podjetja že vidna v objavi na spletni strani Ajpesa. Marko Hozjan je bil namreč 29. junija vpisan kot zastopnik družbe, Milan Mörec pa kot družbenik.

Marko Hozjan je po podatkih Ajpesa soustanovitelj več podjetij, kot so AKADEMIJA INT d.o.o., FINERVA d.o.o. in druge. Pečečnik je že v času našega poročanja o težavah v tem goričkem tekstilnem podjetju dejal, da je podjetje Moda Mi&Lan sicer dobro, da pa ima težave zaradi birokratskih pogledov države.

Na vidiku rešitev za Moda Mi&Lan?

Podjetje naj bi v finančno nestabilno situacijo zašlo zaradi zdravstvenih težav dosedanjega direktorja, katerega družina je v podjetje vložila celotno svoje premoženje. Pojasnila direktorja Milana Möreca so takrat Pečečnika prepričala, da so razlogi za slabo poslovanje podjetja legitimni in da podjetje na dolgi rok izpolnjuje svoje obveznosti, zato se je Pečečnik odločil za pomoč družbi.

M.Z.