Obletnico so zaznamovali z izdatnim darilom

Včeraj je minilo eno leto, odkar smo Slovenci na referendumu podprli tri vladne zakone, katerih škodljivost se že močno odraža v vsakdanjem življenju slehernega državljana.

Trenutno najbolj aktualno dogajanje poteka na javni RTV Slovenija, ki jo je Golobova oblast najprej “depolitizirala”, ob obletnici pa vodstvu voščila s 15 milijonskim darilom (letos 5 in prihodnje leto še 10 milijonov evrov). O manevrih, ki jih v zadnjih dneh izvaja vodstvo RTV, se zgražajo pred časom tudi največji zagovorniki “depolitizacije na RTV”.

Pred letom dni smo glasovali tudi o Zakonu o vladi, v okviru katerega smo dobili vlado z rekordnim številom ministrstev. Predsednik vlade dr. Robert Golob je takrat trdil, da visoko število ministrstev nikakor ne bo podražilo državnega aparata, kar pa je letos oktobra preklical kar na javni televiziji.

Bo Golob poteptal referendumsko odločitev in pritrdil Janši?

Posledice spremembe Zakona o dolgotrajni oskrbi občutijo predvsem stanovalci domov za starejše in njihovi svojci, ki na podlagi vladnega zakona že prejemajo znatno višje zneske na položnicah za oskrbnino.

Novi davki, nov režim?

Na novico o darilu vlade se je odzval bivši direktor RTV Andrej Grah Whatmough, ki je na omrežju X zapisal sledeče: !Danes je @vladaRS privolila v plačilo prvega obroka za opravljeno “depolitizacijo” oziroma “čiščenje janšistov” na @RTV_Slovenija. Cena? 10 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Ostali obroki, katerih višina ni znana, še zapadejo v plačilo.”

Referendumi so bili razpisani na podlagi kar 157.138 zbranih overjenih podpisov državljank in državljanov, ki jih je ob opozarjanju na škodljivo ravnanje Golobove vlade zbrala Slovenska demokratska stranka. Opozorila in zbrani podpisi zaradi močne medijske podpore vladi na referendumskem glasovanju niso zalegla, zato bomo sedaj stroške plačali kar vsi davkoplačevalci.

M.Z.