Preteklih 24 ur

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, dve povoženji divjadi, manjši požar in 12 tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo  državo.

Posledica šestih prometnih nesreč je bila zgolj materialna škoda, v nesreči v Lendavi pa je voznik skiroja padel in se pri tem lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete smo evidentirali tatvino registrskih tablic, povzročitev lahke telesne poškodbe, prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva.

V tem zadnjem primeru je občan iz Ljutomera prejel lažno SMS sporočilo, katero naj bi mu poslala Pošta Slovenije, da mora plačati 2 EUR za prejem pošiljke. Občan je navedeni znesek plačal s svojo plačilno kartico preko poslane povezave, naknadno pa je ugotovil, da je neznanec s podatki njegove plačilne kartice v tujini opravil več nakupov v skupni vrednosti preko 2.000 EUR.

Policisti občanom svetujejo, naj bodo pozorni in tovrstna sporočila o prispelih pošiljkah natančno preberejo, saj na prvi pogled delujejo pristno. Če obstaja vsaj kanček dvoma o pristnosti, naj zadevo preverijo na najbližji pošti ali pokličejo njihov kontaktni center na telefonsko številko 080-1400. Ob vsakem prejemu tovrstnega SMS sporočila pa le-tega ignorirajte ali ga izbrišite, nikakor pa nanj ne odgovarjajte, ne klikajte na povezave in ne vnašajte podatkov o plačilnih karticah.

V garaži stanovanjske hiše v Moravskih Toplicah je zaradi napake na električni napeljavi zagorelo vozilo. Gasilci so požar pogasili in tako preprečili nastanek večje škode.

Policisti so v Dolgi vasi pri kontroli prometa ugotovili, da je tuji državljan kot voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola, zato je bil pridržan in priveden sodniku za prekrške. Slednji je zoper njega izrekel ukrep prepoved vožnje in mu naložil plačilo denarne kazni.

Kontrola na mejnih prehodih je le pesek v oči

Včeraj zvečer je na meji z Madžarsko v Pincah vozilo s tujo registrsko oznako zapeljalo mimo policistov v notranjost naše države. Policisti so nato izsledili in prijeli dva tujca, ki sta s tem vozilom prevažala 10 tujcev, vsi so državljani Maroka. Dvema tujcema je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje ter bosta s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ostalih 10 tujcev pa je zaprosilo za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota.

M.Z.