Obljubljajo 300 novih delovnih mest

V Lendavi so v ponedeljek položili temeljni kamen za prvo fazo izgradnje novega visokotehnološkega centra za proizvodnjo podobnih bioloških zdravil. Gre za največjo Lekovo naložbo do sedaj, švicarski Sandoz, katerega del je Lek, pa bo zanjo namenil okoli do pol milijarde ameriških dolarjev. V regijo naj bi center prinesel okoli 300 novih zaposlitev.

300 novih delovnih mest v Lendavi

Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob tem pomembnem mejniku za Lendavo in celotno regijo investicijo Sandoza pozdravil in izpostavil, da bo naložba Lendavi in širši okolici prinesla novo razsežnost ter številne priložnosti.

“Prepričan sem, da bo ta investicija prispevala k celovitemu razvoju okolja, povečala prepoznavnost Lendave in regije ter izboljšala privlačnost za najboljše kadre. Poleg tega bo spodbudila razvoj talentov in generirala nova znanja, ki bodo ključna za prihodnost.

Želimo, da bi se v Lendavo vrnili mladi, ki so odšli delat v Ljubljano ali pa v tujino, ter da se v mesto priselijo novi zaposleni Leka s svojimi družinami. Razvoj poslovnega sektorja, ustvarjanje novih delovnih mest in dvig kakovosti življenja so le nekatere izmed koristi, ki jih prinaša ta investicija. Občina bo tudi v prihodnje podpirala vse, ki prispevajo k gradnji zdravega in prijaznega poslovnega okolja v naši lokalni skupnosti. Skupaj bomo oblikovali trajnostno prihodnost za naše občane,” je še dejal Magyar.

Na slovesnosti so bili prisotni še predsednik vlade Robert Golob, švicarska veleposlanica v Sloveniji Gabriele Schreier, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, predsednik uprave Sandoza Richard Saynor ter globalni vodja Sandozovih tehničnih dejavnosti Glenn A. Gerecke.

Kaj v Lendavo poleg novih delovnih mest prinaša investicija Leka?

V Leku poudarjajo, da gre za njihovo največjo naložbo, največjo trenutno investicijo v slovenskem gospodarstvu in eno največjih naložb v državi do sedaj. V Leku in Sandozu so jo napovedali marca, v njej pa vidijo tudi izjemno priložnost za severovzhod Slovenije in pomemben prispevek k skladnemu regionalnemu razvoju države.

M.Z.