Po ignoranci vlade vidijo v interpelaciji priložnost za ponovni razmislek o ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve pozdravljajo interpelacijo o delu vlade Roberta Goloba, ki jo je v petek vložila Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke.

Robert Golob bo moral zagovarjati svoje početje

“Zaradi arogantne ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve Združenje VSO pozdravlja interpelacijo SDS o delu in odgovornosti Vlade Republike Slovenije ter priporočila NSi Vladi RS z namenom širše argumentirane razprave o pomenu osamosvojitve kot vrednostnem središču vseh Slovencev,” so danes v izjvi za javnost zapisali na spletni strani Združenja VSO.

Slovenska osamosvojitev je na podlagi plebiscitarne volje, kljub političnim delitvam, prvič v zgodovini povezala slovenski narod v skupni in samostojni državi. “Po zavračanju vsakršnega dialoga s strani vlade vidimo v interpelaciji priložnost za ponovni razmislek o ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in poziv k razumevanju pomena slovenske samostojnosti in državnosti kot krepitve državotvorne, domoljubne in demokratične zavesti,” dodajajo v združenju.

Vlada dokončno zaprla Muzej slovenske osamojitve

Predstavniki Združenja VSO so konec januarja na tiskovni konferenci ostro protestirali proti združitvi obeh muzejev in Golobovi vladi čas do 10. februarja, da znova premisli o združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije. Sicer ji bodo nasprotovali z akcijskim načrtom v obrambo samostojnega muzeja osamosvojitve in tudi same osamosvojitve. 

Vladi so dali čas do 10. februarja!

Predsednik NSi Matej Tonin je na današnji novinarski konferenci uradno podal izjavo, da se interpelaciji zoper vlado stranka ne bo pridružila. Gre za staro zgodbo ali za stopnjevanje napetosti med NSI in SDS?

M.Z.