V Radencih pred likalnimi volitvami poteka burna predvolilna kampanja

Na mesto župana Občine Radenci je pred štirimi leti bil izvoljen Roman Leljak. Že takrat je v času kampanje bil deležen številnih obtožb glede nečednih poslov in sporne preteklosti. Obtoževanja se praktično stopnjujejo že cel mandat, saj naj bi Leljak bil do nekaterih občanov nestrpen in aroganten.

Na naše vprašanje, od kod ta negativna nastrojenost nekaterih posameznikov, nam je Roman Leljak odgovoril, da gre v glavnem za ljudi, ki so blizu prejšnjemu vodstvu občine, ki je po njegovih besedah bilo precej neučinkovito. Napadi se stopnjujejo predvsem ob priložnostih, ko so vidni rezultati njegovega uspešnega dela.

Leljak “razsvetlil” Radence in okolico

Po poročanju portala e-Maribor.si pa naj bi Leljakovi nasprotniki, ki mu očitajo sporno preteklost, pod okriljem Gibanja Svoboda med kandidate na listi Gibanja Svoboda uvrstili bivšega zapornika, ki je ustrelil policista ter nekdanjega policista, ki so ga vrgli iz službe.

Gre za kandidata za svetnika KS Kapela Vinka Žigerta, ki naj bi v osemdesetih letih s pajdaši oropal menjalnico v Šentilju in pri ponesrečenem ropu ustrelil policista, ki je ostal trajni invalid. Vodja radenske liste Gibanja Svoboda Bogdan Lesjak je nekdanji policist, ki naj bi ga celo vrgli iz policije.

Več kot očitno je, da se sovražna nastrojenost z državnega krepko seli tudi na lokalni nivo. Roman Leljak je imel štiri leta priložnost, da pokaže učinkovitost pri vodenju občine. Rezultati so vidni.

V Radencih je zaživela Vaška tržnica

Zase pravi, da je v štirih letih za Radence naredil več, kot vsi njegovi predhodniki skupaj. Če je to res, bodo odločili volivke in volivci. A s prstom kazati na tatu, medtem, ko sam kradeš, pa je milo rečeno nekorektno. Bodo volivci opazili tudi to?

Občina Radenci razvija Športni center Ivanke Serec

M.Z.