Se z imenovanjem v.d. direktorice situacija še bolj zapleta?

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je za vršilko dolžnosti direktorice novonastalega Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije imenovala Natašo Robežnik, ki je po izobrazbi univerzitetna umetnostna zgodovinarka in magistrica znanosti z več kot 17 leti delovnih izkušenj na področju muzejske dejavnosti.

Svojo poklicno pot je začela v Gorenjskem muzeju, v katerem je delovala kot pedagoginja. Od leta 2012 je zaposlena v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, v katerem je vodja pedagoškega oddelka. Leta 2006 je pridobila naziv kustodinja, leta 2015 naziv višja kustodinja in leta 2021 naziv muzejska svetovalka. Od konca leta 2021 predseduje sekciji za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije, so še zapisali na kulturnem ministrstvu.

Robežnik bo vršilka dolžnosti do imenovanja direktorja oz. direktorice po izvedenem javnem razpisu, vendar je na funkcijo imenovana največ za eno leto. Na našem portalu smo včeraj poročali o tem, da so predstavniki Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve vladi dali čas do 10. februarja da premisli in odpravi ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve. Ministrstvu in vladi se s kadrovanjem več kot očitno mudi.

Vladi so dali čas do 10. februarja!

Včeraj je predsednik NSI najavil vložitev interpelacije zoper “kulturno” ministrico Asto Vrečko, ki je vladi predlagala ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve in danes že celo imenovala v. d. direktorico.

Nsi napovedala interpelacijo

Je takšno naglo kadrovanje že znak, da v vladi lahko kaj pride do sprememb?

Se rok trajanja Golobove vlade izteka?

M. Z.