Tudi to sprejema in se poslavlja

V času objave selitev duhovnikov ob prazniku sv. Petra in Pavla tudi naši bralci z zanimanjem spremljajo dogajanje v soboški škofiji. Eden izmed bralcev nas je opozoril na današnjo objavo nekdanjega župnika v Veliki Polani.

“V novembru 2022 je škof Peter Štumpf izničil moje (naše skupno) 9-letno delo v župniji Velika Polana. To sem sprejel in se umaknil. V teh dneh so mi sporočili iz tujine (kamor sem se s 1. avgustom hotel umakniti), da je uničil tudi mojo duhovniško prihodnost.
Tudi to sprejemam in se poslavljam. Zbogom.,” je danes zapisal bivši polanski župnik Boris Tibaut.

Prekmurski duhovnik zapušča duhovniški stan?

Tudi v naše uredništvo smo pred tedni dobili neuradno informacijo, da Boris Tibaut s 1. avgustom odhaja v Švico ter da je znanih že nekaj menjav duhovnikov v soboški škofiji. Z današnjim zapisom Tibaut potrjuje informacijo o predvidnem nadaljevanju njegove duhovniške poti.

Ali držijo tudi informacije, da bo lendavsko župnijo s 1. avgustom prevzel Simon Štihec in da Martin Dolamič po odhodu patrov minoritov odhaja v Turnišče, bo pokazal čas. Na odgovore iz škofije Murska Sobota smo v zadnjem obdobju zaman čakali, zato v zvezi z današnjim zapisom g. Tibauta na škofijo niti več nismo pošiljali vprašanja.

M.Z.