“Küjamo v nedelo!”

Vir:Pixabay

Za današnjo nedeljsko kosilo smo vam pripravili KUSKUS S PIŠČANČJIM MESOM. Kuskus je posebna vrsta žita, ki spada v posebno vrsto pšenice. Je dober vir beljakovin, zato se mnogokrat znajde med jedmi vegetarijancev. Ena skodelica kuhanega kuskusa vsebuje 6 gramov proteinov.

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 225 g kuskusa, ki ga ni treba kuhati
  • 1 l kropa
  • 5 ml/1 žlička olivnega olja
  • 400 g na kocke narezanega piščančjega mesa brez kosti in kože
  • 1 očiščeno in na rezance narezano rumeno papriko
  • 2 na debelejša kolesa narezani bučki
  • 1 tanko narezan majhen zelen feferon ali 5 ml/1 žlička čilijeve omake
  • 1 na koščke narezan velik paradižnik
  • 425-gramska pločevinka čičerike
  • sol in črni poper
  • koriandrove ali peteršiljeve vejice za okras

Kuskus stresemo v veliko skledo, zalijemo s kropom, pokrijemo in pustimo 30 minut stati. Meso na segretem olju med nenehnim mešanjem hitro opražimo, da porjavi in vročino znižamo. Primešamo papriko, bučki in feferon ali čilijevo omako in dušimo 10 minut oziroma tako dolgo, da se zelenjava zmehča. Primešamo paradižnik in odcejeno čičeriko ter dodamo kuskus. Posolimo in popopramo in na šibki vročini mešamo, dokler se jed ne pregreje. Ponudimo okrašeno.

Hranilna vrednost na osebo:

  1. Hranillna moč                   363 kcal/1520kJ
  2. Maščobe                             8,09 g
  3. Nasičene maščobe         1.68 g
  4. Holesterol                          57 mg
  5. Vlaknine                             4,38 g

Dober tek!

Uredništvo